:::: MENU ::::

Европейска нощ на учените

  • Сеп. 26 / 2016
  • 0
Новини

Европейска нощ на учените

noshtnauchenite_logo_okEuropean Researchers’ Night – FRESH 2016 (EN)

Европейска нощ на учените в

Институт по зеленчукови култури „Марица“

30 септември (петък) 2016

18:00-20:00 часа

Вход свободен

Лаборатория FRESH: Зеленчуците като източник на здраве

Зеленчуците са важна част от здравословната диета, едни от най-полезните храни за човека, истински природен дар, източник на здраве и дълголетие. Те са изключително богати на жизнено важни за организма вещества: витамини, минерални соли, лесно усвоими въглехидрати, влакнини, органични киселини, вода и други. Но, за да се възползваме максимално от тези качества, трябва да обърнем внимание върху начина на отглеждане на зеленчуковата култура. Все по-често се говори за биологично производство на зеленчуци и получаване на продукция, чиста от пестициди, нитрати и други вредни съставки.
В лабораториите на Института по зеленчукови култури „Марица“ –Пловдив ще видите как се създават сортове, устойчиви на болести, как се разграничава устойчивия от чувствителния сорт и как се определя концентрацията на вируса в растението. Ще бъде демонстриран и анализ на почва и растения, за да се определи количеството на най-важните за растенията и човека хранителни вещества.

 

Европейски кът

 

ПРОЕКТЪТ

 

Проектът за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри.

 

The project has been funded by the European Commission under HORIOZN 2020 in the framework of the Marie Sklodowska Curie actions“

Повече за Нощта тук

LinkedInSvejo