:::: MENU ::::

Европейска нощ на учените 2018

  • Сеп. 20 / 2018
  • 0
Новини

Европейска нощ на учените 2018

logo-ERN BG-2018-1810px-Flag_of_Europe.svg

Европейска нощ на учените в ИЗК „Марица”

 28 септември, 2018, начало 18:30

За трета поредна година ИЗК „Марица“ е домакин на събития, отбелязващи Европейската нощ на учените, финансирани по проект REFRESH от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“. REFRESH е 20-месечен проект, включващ 21 основни и 27 асоциирани партньори от цялата страна и ръководен от Център за изследвания и анализи. Събитието се провежда в края на месец септември едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.

Тази година акцентът е поставен върху Европейската годината на наследството. Подготвена е мащабна програма на над 50 локации в 14 населени места в страната и обхваща конкурси и разнообразни дейности в училища, научни институти, университети, на влак, в планината и на кораб, на публични градски места. Пълната програма и информация за конкурсите може да намерите на сайта на БГ наука: http://nauka.bg/night/programa/  и https://nauka.bg/4-konkursa-refresh/.

Програма в ИЗК „Марица“

18:30 – 20:30 Наука в града REFRESH: Млади учени

Събитието е подходящо за деца на възраст 6-12 години; ще се проведе в централната сграда на ИЗК „Марица“ и лаборатория „Агрохимия“.

 

18:30 – 21:30 Наука в града REFRESH: Стари български сортове зеленчуци

Изложба и дегустация на традиционни сортове зеленчуци. Събитието ще се проведе в централната сграда на ИЗК „Марица“.

 

19:00 – 20:00 REFRESH кафене: Корени на българското градинарство

Среща с учени и гост-лектори. Ще бъдат представени експонати от музея в Института по растителни генетични ресурси „Константин Малков“ – гр. Садово. Събитието ще се проведе в централната сграда на ИЗК „Марица“.

 

 

Заповядайте да отбележим заедно Европейската нощ на учените!

 

Thе European Researchers’ Night project REFRESH is funded by the European Commission under the Marie Skłodowska-Curie actions, grant agreement No818879

Снимки от събитието: тук

LinkedInSvejo