:::: MENU ::::

Откриване на Школата по Съвременно Градинарство

  • ян. 15 / 2020
  • 0
Новини

Откриване на Школата по Съвременно Градинарство

Официалното откриване на Школата по градинарство стартира на 17-ти декември, 2019 в конферентната зала на ИЗК „Марица”. Школата е съвместна инициатива на Центъра по растителна системна биология и биотехнологии (ЦРСББ) и Институт Марица (ИЗК) в рамките на проекта PlantaSYST.

Д-р Ц. Гечев, координатор на PlantaSYST и директор на ЦРСББ, приветства участниците, 25 студенти от Селскостопанския Университет в Пловдив, специалност Растителна Защита. Той ги запозна с целите, задачите и перспективите за развитието на ЦРСББ.

Школата беше открита с лекция, озаглавена: „Вирусни болести при основни зеленчукови култури – съвременни методи на диагностика и идентифициране”, представена от д-р Г. Пасев. Лекцията е част от поредица лекции, посветени на тема: „Устойчивост на биотичен стрес”. Водещият акцент беше върху основни принципи при серологични и молекулярни методи за диагностика и контрол.

Курсът върху „Устойчивост на биотичен стрес” ще продължи през февруари с уъркшоп, озаглавен: „Приложение на серологичните и молекулярните техники за идентифициране на вирусни патогени – DAS-, TAS-, PTA-ELISA; PCR-based methods”.

DSC07912 DSC07921 DSC07931 DSC07944